Monday, March 16, 2009

Minu kallisasi














Kui ammu see oli...

Avastage enda jaoks võimsa suurenduse maailm. Digitaalsel fotoaparaadil Olympus CAMEDIA C-725 Ultra Zoom on 8x optiline suurendus ja palju fotograafia-alaseid funktsioone, mis kõik on saadaval väga soodsa hinna eest. See on ideaalne mudel neile, kes alles tutvuvad võimsa suurenduse põneva maailmaga. Selle 3 ,miljoni pikslilise fotoaparaadiga suudate palju enamat kui vaid tavalised peo- ja puhkusepildid.
Selle kompaktse ja kergekaalulise mudeli kasutamine on väga lihtne, et saaksite 8x suurenduse (võrdne 35 mm fotofilmi kasutavate fotoaparaatide 40 – 320 mm) poolt pakutavaid uusi perspektiive täiel rinnal nautida. Tänu portree, spordi ja öövaate pildistamisprogrammidele saate kiiresti valida just selle seadistuste komplekti, mis antud olukorras pildistamiseks kõige paremini sobib. Näiteks tuledes linnavaate pildistamine tähendab öövaate režiimis lihtsalt nupulevajutust. Need omadused koos mitmete täpsete mõõtmissüsteemidega ja 3 miljoni pikslilise lahutusvõimega annavad tulemuseks väljapaistva teravusega ja eredate elutruude värvidega pildid, mis jäävad kvaliteetseteks ka A4 formaadis väljatrükkimisel. Lisaks saate selle digitaalse fotoaparaadiga salvestada kõige meeldejäävamatest hetkedest ka QuickTime formaadis videolõike. Elektrooniline pildiotsija aga näitab alati just seda kujutist, mida näeb ka kujutiseandur, sõltumata suurendustegurist ja kaugusest pildistatava objektini. See tagab eriti täpse kaadriotsingu.

Pildid ja videolõigud salvestatakse vahetatavale xD-Picture mälukaardile (fotoaparaadiga on kaasas 16 MB mahuga mälukaart), mille andmesidekiirus on väga kõrge. Tänu USB-ühendusele (AutoConnect) on lihtne pilte ja videolõike otse arvutisse kopeerida. Digitaalne fotoaparaat Olympus CAMEDIA C-725 Ultra Zoom on saadaval alates maikuust 2004.

Kuigi esimest digikat hoidsin käes 2001 aasta sügisel lapselapse sündimise päeval ja ühele pildile sai püütud ilma peadeta perekond ei jätnud ma jonni ega heitnud meelt.

Järgmise võõra masinaga läksin "Estonia" kontsertsaali, et poega laval jäädvustada. Hiljem selgus, et olin suutnud kogu õhtu pildistada nii, et programm oli asendis "Video". Nalja ja nuttu kui palju.

Vaadates nüüd algusaja pilte on seal valdavalt inimesed. Kaua võttis aega, et minuni jõuaks arusaam: püüda elus asi pildile on kõige suurem kunsttükk. Ainuke tänuväärne modell oli ja on armas lapselaps. Temaga ei saa ükski pilt untsu minna. Teistega küll, eriti kui on tegemist inimeste hulgaga. Keegi suudab ikkagi ebasobivalt liigutada.

Suurem töö on fotode katalogiseerimine. Seda tuleb teha kohe ja armutult. Soovitavalt kahes eksemplaris st. plaadile ka. Ei või iial teada...Ise kasutan järjekorda aastate ja sündmuste kuupäevaga. Tänavuseks siis viis aastat. Et meelest ei läheks, siis vaatan neid aeg ajalt. Täna ka!


Piiga võib olla nii printsess Kadriorus või maatüdruk laudas

5 comments:

toompeale said...

piigal on täpselt vanaema sära ja elurõõm! nii armas!
armsad ja mõnusad pildid!
õnne esimesel fotojuubelil!

toompeale said...

aga mina panen ühte blogisse oma pildid. sealt siis copyn looduse müstika blogisse ja mujale ka. blogi on minu jaoks seepärast kindel värk piltide hoidmiseks, et riistvara kipub mu käes ära haihtuma. (viimati haihtusid autokese võtmed, hea et tagavaravõtmed olid). kui pilti vaja, siis netiga arvuti ikka kuskil maailmas olemas on.

Emmeliina said...

Johanna on tõesti väga särav laps. Need pildid on ülevaade 2006 aastast, ja sügisel sai ta 5 aastaseks mille puhul toimus printsessipidu Kadrioru lossis. Mina vanaemana olin aukülaline. eraldi Johanna pildiblogi ma tegema ei hakanud vähemalt praegu, sest pojal on oma blogis eraldi kataloog.

Hoia oma riistadel kuri silm peal :)
Sa ju alles väheste piltide omanik, blogis käib veel jõud üle.
ise tegin koos delfi blogimisega sinna pildialbumi, mis nüüd on unustusse vajunud.
varsti peaks mul blogimise aastapäev tulema.

Bianka said...

Ta on tõesti sinu moodi! Nii armas ja rõõmsameelne tüdruk. Millal sul lapselapsi juurde tuleb?
Tänapäeva fotonduse võimaluste juures ei kujuta ma ettegi, kui suur saab olema piltide hulk selleks ajaks, kui lapselaps saab näiteks 18-aastaseks. Praegu, kui minu kullake pole veel aastanegi, on juba pilte igavene posu.

Mäletan su delfi alguseaja juttude pilte. Hiljem minul küll pilte lisada ei õnnestunud. Ainult ühel kokandustüdrukul olid söögipildid suurelt oma blogis.

Emmeliina said...

kui vanaema nägu, siis on hästi läinud ;-P

delfis on mul lausa delfi pildialbum, (alles!)
sest vahest oli mugav ,kui tuttavad tahtsid tehtud pilte näha.
Ülevalt Pilt all ja logida Emmeliina
(mõned on lukus ja parool mälust kadunud ;((

tuleb meelde tuletada.

Pilte koguneb väga palju, sellepärast ongi kataloogid olulised. teie mõlema lapselapse omad on hästi läbi mõeldud!